Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen lähetyssaarnaajina

1092 Nishiyama, Kamihachiman-cho, Tokushima-shi, 770-8041 Japan ja Punkankuja 6 as 4, 12310 Ryttylä, Finland
Puh:+81 90 9888 9067 ja +358-9-31577122   Mail:  

Olen (Jorma) syntynyt Tampereella noin 70 vuoitta sitten. Rippikoululeirillä 15 -vuotiaana sain henkilökohtaisesti kohdata Vapahtajan. Valmistuin Tampereen Klassillisesta lyseosta ylioppilaaksi 1963, armeija-aikana sairastuin vakavaan sydänreumaan, mutta vuoden sairaalassaolon aikana kuoleman voittanut Kristus tuli entistäkin läheisemmäksi ja jo aiemmin saatu kutsu lähetystyöhön vahvistui. Opiskelin Helsingin yliopistossa matemaattis-luonnontieteellisessä tiedekunnassa pääaineenani sovellettu matematiikka. Työskentelin parisen vuotta Helsingin Yliopiston laskentakeskuksessa, mutta avioiduttuani Lean kanssa 1969, aloitimme syksystä lähetyskurssin Ryttylässä Kansanlähetyksen lähetyskeskuksessa.

Lea sai kohdata Herran henkilökohtaisesti 22 -vuotiaana Helsingin tuomiokirkossa työskennellessään kartanpiirtäjänä. Jeesuksen rakkaus synnytti hänessä halun viedä evankeliumia eteenpäin ja siksi hän hakeutui Helsingin diakonissalaitokselle sairaanhoito- ja diakonian linjalle, josta hän valmistui 1969.

Lähtömme ensimmäiselle jaksollemme Japaniin tapahtui niin, että saavuimme jouluaattoiltana 1972 Osakan lentokentälle kolmen pienen lapsen kanssa. Tänä vuonna 2014 tulee siitä siis kuluneeksi 42 vuotta. Ensimmäinen jaksomme kesti kaikkiaan 17 vuotta ja teimme seurakuntia istuttavaa työtä Shikokun saaren Tokushiman läänissä. Kaikkiaan meille syntyi 7 lasta Hanna, Helena, Sinikka, Asako, Tomio, Sampo ja Kaarina, joista tätä nykyä on naimisissa Hanna Sepon kanssa, Asako Laurin, Tomio Päivin, Sampo Ella-Riian ja Kaarina Anssin kanssa. Lastenlapsia on tällä hetkellä 14: Leo, Alex, Benjamin, Helen, Mauno, Elmo, Taimi, Aimi, Simeon, Lilia, Tiitus, Isabella, Teo ja Natanael.

Toinen jaksomme Japanissa alkoi kymmenen vuoden kotimaan jakson jälkeen vuonna 1999 ja työmme keskittyi aluksi pääsaaren puolelle Koben suurkaupungin tuntumaan ja sitten Hiroshiman läänin Fukuyaman kaupunkiin (400 000 asukasta). Työ oli omalta osaltani jo hiukan vanhempien seurakuntien paimenena toimimista ja Lean osalta diakonissana palvelua. Kotimaan jaksolle palasimme keväällä 2006. Keväästä 2007 lähtien Jorma on toiminut Koben Luterilaisen Raamattukoulun opetustehtävissä. Lea jatkaa sysyksystä 2007 sopimussuhteisena lähettinä panostaen työssään diakoniaan. Syksystä 2008 työnkuvaamme tuli lisäksi uusi pioneerityö HAT Koben kaupunginosassa. Jorma jäi eläkkeelle 1.1.2011 mutta jatkoi Lean tavoin sopimussuhteisena lähettinä Japanissa kesään 2012 asti. Syksystä 2013 Jorma työskenti Japanissa Sumoton seurakunnan pastorin sijaisena maaliskuun 2014 loppuun. Elokuussa 2014 Jorma lähti vajaan vuoden jaksolle Tokushiman kaupunkiin Shikokun saarelle tukemaan alueen neljää seurakuntaa.

Iloitsemme niin japanilaisista työtovereistamme kuin Suomessa meitä rukouksin ja taloudellisesti tulevista monista ystävistä, Kansanlähetyspiireistä ja nimikkoseurakunnista. On etuoikeus saada julistaa hyvää uutista syntiemme tähden kuolleesta ja ylösnousseesta Jeesuksesta Kristuksesta, joka rakastaa myös japanilaisia ja haluaa pelastaa jokaisen japanilaisen. Kiitos, kun poikkesit kotisivullemme.

Jorma ja Lea Pihkala