Jorma ja Lea Pihkala
8-13-10 Makuyamadai
Fukuyama-shi
721-0913 Japan
Puh. +81-849-47-6602

http://www.pihkala.net


29.5.2005

Siunattua kesän jatkoa, rakkaat ystävät!

Pietari vastasi: "Tehkää parannus, ja kastettakoon kukin teistä Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksiantamukseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille kaukana oleville, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu." (Apt. 2:38-39)

Japanilainen kyselee siinä missä suomalainenkin, miten hän voisi muuttua ja löytää levon sydämelleen, kun ulkoa ja sisältä puristaa ja ahdistaa. Kaikenlaisia menetelmiä tässä maassa tarjotaan. Mutta todellisen muutoksen elämään voi tuoda vain se vastaus, jonka Pietari ensimmäisenä helluntaina antoi sydämeensä piston saaneille. Muutokseen tarvitaan kaksi asiaa: parannus ja kaste.

Parannus on selkänsä Jumalalle teoin, sanoin, laiminlyönnein ja asentein kääntäneen ihmisen totuudellinen tunnustus omasta syyllisyydestä. Samalla se on armahduksen pyytämistä siltä Herralta, joka on vuodattanut verensä meidän rikkomustemme tähden ja noussut kuolleista, jotta meidät luettaisiin syyttömiksi Hänen sijaisuhrinsa tähden.

Kasteessa Herran kuolema ja ylösnousemus tulee parannuksen tekijän omaisuudeksi ja hän saa viimeistä myöten kaikki syntinsä anteeksi. Samalla hänen sydä-meensä lahjoitetaan Pyhän Hengen lahja, Kristuksen oma ylösnousemuselämä. Kristus alkaa kuolettaa vanhurskaaksi luetun syntistä luontoa ja kantaa rakkauden, rauhan, ilon ja kärsivällisyyden hedelmää ihmisessä, joka elää henkilökohtaisessa yhteydessä Hänen kanssaan.

Pyhä Henki on suunnaton lahja, joka luvataan niin aikuisille kuin lapsille, niin lähellä kuin kaukana olevillekin, joita Jumala kutsuu. Pelastus on Pyhän Kolminaisuuden suuri ihme elämässämme: Isä kutsuu, Pojan nimessä kasteen kautta armahdettu syntinen saa osallisuuden Pyhän Hengen elämästä. Täyttyäksemme yhä uudelleen Pyhällä Hengellä Herra kutsuu meitä toistuvaan parannukseen, hylkäämään salaiset ja julkiset, hellityt ja vihatut synnit elämässämme, omistamaan Golgatan veressä uuden armon. Näin Pyhä Henki saa yhä suuremman tilan sydämissämme ja muuttaa meitä lopullista Kristuksen kuvan kaltaisuutta, ihanaa päämääräämme kohti.


Kiinan työ
Suomalaisittain kesäiset huhti - toukokuu ovat japanilaisessa seurakunnassa kiireistä evankelioinnin aikaa ja täynnä monenlaisia tapahtumia. Lähtölaukauksen muodosti maaliskuun lopulla pidetty Länsi-Japanin ev.lut. kirkon vuosikokous, jossa tehtiin merkittävä päätös aloittaa ulkolähetystyöprojekti Etelä-Kiinan Wuhuan alueella yhdessä Taiwanin ja Hongkongin sisarkirkkojemme kanssa. Tämä projekti, jossa ensisijaisesti tuetaan koulutuskurssein virallisen kirkon seurakuntia ja niiden teologian opiskelijoita, oli myös keskeinen keskustelun aihe toukokuun lopulla pidettiin näiden kolmen kirkon johtajien tapaaminen Kobessa. Osallistuin siihen yleisöluennon pitäjän ja tulkin ominaisuudessa. Oli ilo tutustua pienten sisarkirkkojemme johtajiin. Kiinan lähetyksen nykytilaan liittynyt esitelmäni on luettavissa Internetissä seuraavassa osoitteessa:
http://www.pihkala.net/JapaninLahetys/Kiina2005.pdf

Aiemmat
ystäväkirjeemme löytyvät seuraavien
linkkien alta:

Kirje19.3.2005

Kirje17.1.2005

Kirje 24.11.2004

Kirje 26.9.2004

Kirje 20.7.2004

Kirje 21.5.2004

Kirje 14.3.2004

Kirje 14.1.2004

Joulukirje 2003

Kirje 7.10.2003

Kirje 29.7.2003

Kirje 27.5.2003

Kirje 29.3.2003

Kirje 25.1.2003

Kirje 25.11.2002

Kirje 15.10.2002

Kirje 12.8.2002

Kirje 5.4.2002

Kirje 23.1.2002

Joulukirje 2001

Kirje 12.10.2001

Kirje 24.7.2001

Kirje 31.5.2001

Kirje 17.3.2001

Kirje 24.1.2001

Joulukirje 2000

Kirje 1.8.2000

Kirje 1.4.2000

Kirje 26.1.2000

Kirje 24.11.1999

Kirje 1.10.1999


 


Pääsiäisen riemua


Itä-Fukuyaman seurakunta on tämän vuoden ajan vastuussa 12 kirkon yhteisestä hautausmaa- ja kammioalueen hallinnosta. Se merkitsi myös sitä, että pääsiäisaamun varhaisjumalanpalvelus haudalla oli seurakuntamme vastuulla. Hanna Gospel lauloi mm Pekka Simojoen japaniksi käännetyn laulua, joka kertoo siitä, että Jeesusta ei kannata enää etsiä haudasta, koska Hän on ylösnoussut. Pääsiäisaikaan kuului myös Fukuyaman ja Onomichin kirkkojen yhteinen pääsiäisjuhla, jossa tunnettu laulajapastori Chuu Kosaka musisoi ja julisti erittäin kirkkaasti evankeliumin sanomaa yli 400 kuulijalle. Eri seurakunnista, omamme mukaan lukien, oli kerätty lähes 100-päinen Halleluja kuoro, joka lauloi koko sydämestä Herran ylistystä.


Kirsikankukan aikaa
Kirsikan kukkien parhaan kukoistuksen aikana saimme pitää myös erittäin musiikkipitoisen miesten kokouksen sukiyaki-aterian merkeissä. Parisen kymmentä miestä saapui paikalle, joukossa muutamia ei-kristittyjäkin. Kukkien jo varistua täältä pidimme lähetyksemme kevätretriitin ja vuosikokouksen Hiruzenin leirikeskuksessa ja saimme uusintana nähdä kirsikkapuiden loistoa. Kenttämme uudeksi esimieheksi valittiin Seppo Vänskä, kun tätä vaativaa tehtävää erittäin hyvin ja perusteellisesti hoitanut Henry Liivola palaa Suomeen yhdessä Tuula-vaimonsa kanssa.


Toukokuu Lean kertomana
Kevät on jo pitkällä ja ilmojen puolesta olemme parhaassa Suomen kesässä. Lämpöä on plus 24-28 astetta. Kosteutta on vielä hyvin vähän. Eli meillä on ihanneilmat. Puutarhureilla on pelloilla varhaiskaali-sipuli ja herneet valmistuneet. Ruusut ja iirikset sekä pionit kukkivat. Jumalan luoma luonto on kaunis. Aivan meidän räystäsnaapuriksi lintu rakensi pesän ja poikasten ruokkiminen näyttää emolla olevan  kokoaikatyötä. Poikaset ovat hyvin aikaisin nälkäisiä. Eli jo aamusta kuluu kova sirkutus pesästä.


Huhtikuun lopulla pidimme kirkollamme myyjäiset. Ilma oli kaunis ja ihmisiä oli lapset mukaan lukien n. 150. Japanilaisten rouvien kanssa olin leiponut viikon ajan kakkuja pullia ja pikkuleipiä. Käsitöitäkin oli jokin verran. Saimme lähes kaiken myydyksi. Kahviossa viihtyivät jotkut perheet pitkään ja puheensorina oli kova. Ulkona kirkon pihassa Jorma keskusteli ihmisten kanssa. Ulkona myyntipöydillä myytiin kaikenlaista tavaraa ja vaatetta. 

Kolme ahkeraa miestä paistoi kuumalla rautalevyllä vihannesnuudeli -herkkua. Heillä oli jatkuva jono odottamassa paistosten valmistumista. Myyjäisten yksi paras anti on tuoda kirkkoa ihmisiä lähelle ja  tunnetuksi. Lapsille oli järjestetty ulos erilaisia leikkejä. Osa lapsista olikin aikaisemmin käynyt myyjäisissä tai pyhäkoulussa tai joulujuhlassa. Jospa he edelleen saisivat halun tulla Sanan kuuloon.


 5.5 kansallinen vapaapäivänä lähdimme seurakuntalaisten kanssa vuoriretkelle. Ajoimme autoilla alle tunnin matkan ja pääsimme kauniiseen vuorimaisemaan. Lehtipuut olivat tuoreessa lehdessä ja erilaiset pensaat kukkivat. Teimme pienen leirin vuoren huipulle tasaiselle alueelle. Retkeen kuluu aina leikkejä ja evään syöntiä. Syödessämme saimme katsella  huikaisevia, siintäviä  vuorijonoja. Jorma piti sanoin ja kuvin Jim Elliotin, kuuluisan nuoren lähetin elämästä koskettavan puheen. Päivä oli Jeesuksen taivaaseen astumisen helatorstai. Jeesus nousi juuri tuona päivänä vuoren huipulta pilvissä taivaaseen. Sitä ennen Hän antoi lähetyskäskyn opetuslapsilleen mennä kaikkeen maailmaan ja julistaa evankeliumia eli ilosanomaa kaikelle kansalle. Me olimme kuin nuo opetuslapset vuoren huipulla. Meille kuuluu evankeliumin julistus.14.-15.5 pidimme kevään evankelioimiskokoussarjan. Kutsuja oli jaettu 7000 ympäristön eri koteihin. Radiopastori Ariki vaimonsa kanssa tulivat  kirkollemme vieraileviksi puhujiksi. Sanoma Jeesuksesta syntisten Vapahtajasta tuli selkeänä esiin. Rouva Ariki todisti omasta kristityksi tulostaan. Pastori Yoshitake Ariki kertoi elämästään ja Jumalan johdatuksesta. Ihmisiä oli lauantai-iltana ja sunnuntaina yhteensä 80 lapset mukaan lukien. Jumalan Pyhä Henki puhutteli sanojen, laulujen ja todistusten kautta. Itse koin tilanteen hyvin herkkänä ja puhuttelevana. Saamme jäädä rukoilemaan Sanan siunausta ihmisten sydämissä.   Terveisin Lea

Rukousaiheiksi jättäisimme seuraavia asioita:

  • Itä-Fukuyaman seurakunnan lasten leiri 17.-18.7. ja pyhäkoulutyö
  • Rovastikunnallinen nuorten kokous 23.9.
  • Itä-Fukuyaman seurakunnan evankelioimispäivät ja seminaari 22.-23.11. Puhujaksi on lupautunut entinen buddhalaismunkki, nykyinen kristillisen kirkon pastori Kazuhiro Matsuoka Tokiosta. Hän pitää päivien yhteydessä myös seminaarin siitä, miten buddhalisia tulee lähestyä evankeliumin sanalla.
  • Itä-Fukuyaman seurakunnan säämmöllinen työ (lasten kokoukset, jumalanpalvelukset, Raamattu- ja rukouspiirit, englannin ryhmät, ruokapiiri, käsityöryhmä, PC-ryhmät, sielunhoitokoulutus ja evankelioimiskoulutusohjelmat.
  • Eläkepastori Eisaku Aoton terveys ja palvelu seurakunnassamme.
  • Eri ryhmissä käyvät etsivät ja kasteopetuksessa oleva
  • Itä-Fukuyaman seurakunnan jäsenistä usealla on joko omia sairauksia ja vammaisuutta tai heillä on ikääntyviä omaisia hoidettavanaan. Seurakunnan diakoniseen työhön tarvitsemme viisautta ja Jumalan johdatusta.
  • Huhtikuusta 2006 seurakuntaan tarvitaan uusi pastori. Rukoilemme, että Herra lähettäisi mielensä mukaisen työntekijän haastavaan työhön.
  • Länsi-Japanin ev.lut. kirkko on aloittamassa yhdessä Hongkongin ja Taiwanin sisarkirkkojen kanssa yhteisen ulkolähetysprojektin etelä-Kiinassa.
  • Länsi-Japanin ev.lut. kirkon erityistyömuodot kuten Raamattukoulu ja teologinen seminaari Kobessa sekä Hiruzenin leirikeskus, "Valoa sydämiin" radiotyö, Internet-lähetykset.
  • Syyskuussa Japaniin lähetystyöhön tulevan tyttäremme Asako ja Lauri Palmun perheen sopeutuminen ja kielikoulu.
  • Kiitosaiheena hyvät toimintatilat Itä-Fukuyaman seurakunnalla. Uuden kirkkorakennuksen pankkilaina ja laina kirkon keskusrahastoon on saatu maksetuksi. Jäljellä on vielä laina Norjan Lähetysliitolle.
  • Nishinomiyan seurakunnan vaikea tilaongelma ja Suomessa käynnissä oleva keräys kirkon tontin hankkimiseksi.
  • Suuri kiitosaiheemme on uskollinen joukko esirukoilijoita siellä Suomessa mukaan lukien ne rakkaat, jotka ovat viime aikoina saaneet siirtyä jatkamaan esirukouspalveluaan Karitsan valtaistuimen eteen.

Kiitollisina

Jorma, Lea ja Sinikka Pihkala

 

 

 

 
Tuen yhteystiedot:

Taloudellisen tuen työllemme voi kanavoida Akaan, Pyynikin, Langinkosken, Anjalankosken, Hirvensalmen ja Hausjärven seurakuntien kautta tai Hämeen, Helsingin, Etelä-Saimaan, Pohjois-Savon tai Kymenlaakson Kansanlähetyspiirien kautta. Jos et asu millään näistä alueista, käytä Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetyksen tiliä. Vierellä piirien yhteys ja tilitiedot.

 

 • Etelä-Saimaan Ev.lut. Kansanlähetys:
  EKOP 562009-440065
  Raatimiehenk. 13,
  53100 Lappeenranta
  puh. 05-453 0225,

 • Hämeen Ev.lut.Kansanlähetys:
  TSOP 573008-245702
  Hämeenpuisto 41,
  33200 Tampere,
  puh. 03-212 0778,

 • Helsingin Ev.lut. Kansanlähetys:
  Sampo 800010-1558247
  Kaisaniemenk. 13 A 4,
  00100 Helsinki,
  puh. 09-877 0060,

 

 • Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetys:
  OP 575001-249888
  Torvitie 3,
  45130 Kouvola,
  puh. 05-311 7193,

 • Pohjois-Savon Ev.lut. Kansanlähetys:
  Nordea 107830-201938
  Museokatu 24,
  70100 Kuopio
  puh. 017-262 2082