Jorma ja Lea Pihkala
8-13-10 Makuyamadai
Fukuyama-shi
721-0913 Japan
Puh. +81-849-47-6602

http://www.pihkala.net


27.11.2005

 

Taivaallista virvoitusta adventtiinne, rakkaat ystävät!

 

"Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että Herra antaisi virvoituksen ajat ja lähettäisi Kristuksen Jeesuksen, teille edeltä määrätyn. Taivaan oli näet otettava hänet vastaan niihin aikoihin asti, jolloin kaikki asetetaan jälleen kohdalleen." (Apt. 3:19-21)

Adventin aika kutsuu meitä kohottamaan katseemme Jeesuksen toiseen tulemiseen. Kuluneen vuoden suurmaanjäristykset, pyörremyrskyt, sodat ja väkivaltaisuudet ja ennen kaikkea yhä syvenevä Jumalan sanan hylkääminen jälkikristillisissä länsimaissa Suomi mukaan lukien, puhuvat siitä, että Jeesuksen toinen tulo kirkkaudessaan on lähellä. Oman maamme, kotiemme ja kirkkomme hengellis-moraalinen alennustila on kipunamme samalla kun haluamme jouduttaa Jeesuksen paluuta viemällä evankeliumin sanaa japanilaisille, jotka eivät koskaan ole sitä kuulleet.

Ihan parin viime viikonkin aikana on kirkkomme ovesta kävellyt useampiakin sellaisia ihmisiä sisään, jotka eivät milloinkaan ole lukeneet Raamattua, eivät koskaan käyneet kristillisessä kirkossa. Heille sanan viemisellä on todella kiire. Jeesuksen paluu lähestyy kiihtyvällä vauhdilla.

Jeesuksen toinen tulo merkitsee yllä olevan sanan mukaan virvoituksen aikojen alkamisesta. Jumalan valtakunnan tullessa täyteydessään kaikki asetetaan kohdalleen. Jeesus hallitsee kirkkaudessaan ja se merkitsee siunausta, paranemista, lohdutusta, ylistystä ja riemua Herran läheisyydestä. Jeesuksen paluuseen ja virvoitukseen johtaa parannuksen ja syntien anteeksiantamuksen tie.

Parannushan tarkoittaa oman elämänsä tosiasioiden kohtaamista Jumalan sanan kirkkaassa valossa: "Olen kulkenut väärään suuntaan, olen tehnyt väärin, olen rikkonut Herran tahtoa vastaan, olen syyllinen, en kykene itseäni auttamaan, minulla ei ole oikeutta saada mitään hyvää." Parannukseen kuuluu myös rukouksessa Isän eteen käyminen tunnustaen: "Armahda minua, vaikken armahdusta voi millään ansaita. Armahda kuitenkin, koska Sinun sydämesi on täynnä rakkautta syntisiä kohtaan. Annoithan oman Poikasi tulla juuri minunkin syntieni tähden tähän maailmaan kärsimään ja kuolemaan minun sijastani. Armahda minua, pelasta minut, ota minut omaksesi, luoksesi."

Tähän parannukseen Herra vastaa pyyhkimällä kaikki synnit pois ja lopulta lähettämällä oman Poikansa toisen kerran tänne maan päälle palauttamaan sen siihen tilaan, jota varten se luotiin.

Voimme siis jouduttaa Jeesuksen toista tulemista taipumalla päivittäin henkilökohtaisessa elämässämme ja yhteisessä elämässämme parannukseen ja siinä virvoituksen saaneina jakamalla evankeliumin pelastussanomaan vielä pimeydessä vaeltaville.


Suomalaisvieraita

Lokakuussa meitä ilahdutti neljän ystävän kahden viikon vierailu Pohjois-Savosta. He ovat uskollisesti tukeneen työtämme Japanissa ja 35 vuoden ajan. Esitellessämme heitä seurakunnallemme eläkepastorimme Eisaku Aoto puhkesi lähes kyyneliin ja sanoi: "Itse olen toiminut 40 vuota pastorina ja tajuan erittäin hyvin, että on suurta Herran ihmettä, että olette 35-vuotta pysyneet uskollisina lähetystehtävässänne." Henkilökohtaisesti me emme voi muuta kuin yhtyä noihin kiitoksen ja ihmettelyn sanoihin. Mikään inhimillinen mahti ei kykene meissä uskollisuutta synnyttämään. Se on Jumalan Pyhän Hengen työtä, josta kuuluu kiitos ja kunnia yksin Hänelle. Herramme on omalla kalliilla verellään ja ylösnousemisellaan lunastanut meidät omakseen ja antanut meille tehtävän jakaa Hänen armonsa sanaa eteenpäin.

Japanin työ niin kuin myös työ islamin parissa on kivikkoisen pellon muokkausta ja kylvöä, mutta tiedämme, ettei Herran sana palaa tyhjänä ja siksi jatkakaamme elämän leivän jakamista niin siellä Suomessa kuin täällä ulkokentälläkin. Herran paluun merkkejä on ilmassa jo paljon, mutta vielä on päivä ja saamme jatkaa työtä, jotta mahdollisimman moni saisi tilaisuuden ottaa vastaan pelastuksen sanan, evankeliumin!

Vierailijoiden selkeät todistukset Herran pelastavasta työstä heidän omassa elämässään ovat puhuttaneet täällä seurakunnassa jälkikäteen. He saivat osallistua myös musiikkijumalanpalvelukseen, johon tuli jo viidettä kertaa mukaan Fukuyaman Folk Song klubin 11 jäsentä - kaikki ei-kristittyjä. Avoimin mielin he kuuntelivat evankeliumin sanaa.

Evankelioimispäivät

Syksyn voimanponnistus keskittyi tällä kertaa 22.-23.11. pidettettyihin evankelioimispäiviin. Niiden aihe oli "Buddhalaisuudesta kristinuskoon" ja pääpuhuja oli entinen buddhalainen munkki ja nykyinen kristillisen kirkon pastori Hirokazu Matsuoka, jonka todistuksen voi lukea kotisivultamme osoitteesta: http://www.pihkala.net/JapaninLahetys/HirokazuMatsuoka.pdf


Päivien musiikista vastasivat oman seurakuntamme Hanna Gospel ja Yoshinogawan seurakunnan samisen -ryhmä Samisaryakku (samisen on japanilainen perinnesoitin). Päiviin liittyvään seminaariin osallistui myös muitten seurakuntien edustajia sekä omasta kaupungistamme, että Sanyoon alueeltamme. Kaikkiaan osallistujia oli yli sata eri ihmistä, joista merkittävä osa ei-kristiityjä.

Todistusosuudessaan pastori Matsuoka kertoi, että ensimmäiset sanat, jotka hän elämässään Raamatusta luki, tekivät häneen syvän vaikutuksen. "Jumala katsoi kaikkea, mitä hän tehnyt oli, ja katso, se oli sangen hyvää." (1. Moos. 1:31) Hänessä heräsi tunne, että Raamatusta ehkä löytyisi sittenkin se vastaus, jota hän oli kokosydämisesti buddhalaisuudesta etsinyt. Ennen Raamattuun tutustumista hän oli alkanut epäillä buddhalaisuuden ristiriitaisia opetuksia, mutta toivoi silti löytävänsä sieltä vastauksen.

Kun hän sitten kolme kuukautta Raamattua opiskeltuaan törmäsi siihen, että Raamatun mukaan hänkin oli syntinen ihminen ja että Jeesus on tullut syntisiä pelastamaan, hän oli lopettaa koko Raamatun opiskelun. Hän kyllä myönsi sen, että hän ei ole täydellinen ihminen, mutta syntisenä hän ei voinut itseään pitää. Mutta kun opiskeluohjelman puitteissa hän kuitenkin joutui kirjoittamaan parannuksen tekijän rukouksen, hän laati sen kuvitellen sitä, mitä pitäisi rukoilla, jos olisi syntinen:
"Jumala ole minulle syntiselle armollinen. En ole tuntenut sinua, olen kulkenut omia teitäni Sinusta piittaamatta. En ansaitse muuta kuin tuomiota jne."

Kun hän sitten 20 muun Raamattua opiskelevan nuoren edessä luki kirjoittamansa rukouksen, Pyhä Henki laskeutui hänen päälleen, kyyneleet alkoivat vuolaana valua hänen silmistään ja hän murtui Herran edessä. Mutta kun hän lopulta pääsi jotenkin aameneen asti, sanoin kuvaamaton ilo ja riemu täytti hänen sydämensä. Hän tajusi löytäneensä sen, mitä oli etsinyt:
"On elävä Jumala, Hän rakastaa minua, olen saanut syntini anteeksi ja minulle on annettu Jumalan lapsen osa ja iankaikkinen elämä."


Lopuksi pastori Matsuoka korosti sitä, että Herra pelasti hänet buddhalaisen munkin, joten Herra voi pelastaa kenet tahansa. Buddhalaisuudesta hän luopui pelastuttuaan eikä suinkaan pelastuakseen.

Seminaariosuudessa hän kuvasi buddhalaisuuden syntyä, kehitystä ja luonnetta sekä tämän päivän japanilaisen kristityn kohtaamia ongelmia, kun valtaosa hautajaisista tapahtuu buddhalaisin menoin. Hänen erittäin syvää asiantuntemustaan heijastanut seminaarinsa teki jokaisen kuulijan vakuuttuneeksi siitä, ettei ole mitään eikä ketään muuta, joka voi pelastaa paitsi Herra Jeesus Kristus yksin.

Etsijöitä

Jo pitkään seurakuntamme jumalanpalveluksissa käynyt 77 -vuotias mies, jonka tytär on keskeisesti vastuuta kantava seurakuntaneuvostomme sihteeri, on ollut syyskuusta asti kasteopetuksessa ja kastettaneen joulupäivänä. Kaksi muutakin kastetta pyytänyttä on aloittanut . Toinen on neito, joka vihitään 23.12. kirkossamme avioliittoon ja toinen on Hanna Gospelin johtajan mies, jonka toisesta silmästä yllättäen meni näkö, mutta on nyt pikku hiljaa palaamassa. Hän halusi sairaalassa antaa elämänsä Jeesukselle, ja kasteopetus on nyt aloitettu. Jätämme kaikki nämä henkilöt erityisen esirukouksenne kohteeksi.

Uutta toiminnassa

Säännöllisissä ryhmissämme on syksyn aikana liikkunut mukavasti uusia ihmisiä. Sekä englannin ryhmissä että ruokapiirissä on ollut vilkasta. Pyhäkoulutyö on myös ollut rohkaisevaa. Uusi kokoontuminen oli muutaman kristityn sairaanhoitajan yhteisyrityksen yhden kokopäivän palvelu vanhuksille kirkollamme. Japanin vanheneva väestö on haaste sosiaalityölle ja kristityt ovat ottaneet sen ilahduttavalla tavalla vastaan.

Jouluajan ohjelma on myös valmistelujen alla. Lasten joulujuhlaa varten pyhäkoulumme varhaisnuoret harjoittelevat näytelmää ja joulukonserttiin Hanna Gospel on valmistautunut jo viime keväästä asti. Osa Hanna Gospelin jäsenistä on tulossa ensi keväänä lyhyelle vierailulle Suomeen yhdessä Ananin seurakunnan pastori Yoshihiro Koorikin kanssa.

Uudet lähetit

Lauri ja Asako Palmu ovat asettuneet hyvin Nishinomiyaan. Lauri käy Osakassa kielikoulussa ja on edistynyt tiiviissä opinnoissaan hyvin. Asako aloittaa vuoden mittaisen lähinnä kirjallisen kielen kurssin tammikuussa yhdessä Elina Huovisen kanssa, kun Harrin ja Elinan perhe saapuu kielikouluun tavoitteenaan Länsi-Japanin ev.lut. kirkon musiikkityö. Harrilla alkaa kahden vuoden kielenopiskelu Osakassa. Kentälle tulee myös Markus ja Hanna Hakulinen sekä Annaliisa Häyrinen vuoden jaksolle. Hanna tulee toimimaan Palmujen lastenhoitajana ja Annaliisa Huovisten.

Herran siunaamaa adventtiaikaa ja joulua Sinulle!


Jorma, Lea ja Sinikka Pihkala

 

 

Aiemmat
ystäväkirjeemme löytyvät seuraavien
linkkien alta:

Kirje26.9.2005

Kirje23.7.2005

Kirje29.5.2005

Kirje19.3.2005

Kirje17.1.2005

Kirje 24.11.2004

Kirje 26.9.2004

Kirje 20.7.2004

Kirje 21.5.2004

Kirje 14.3.2004

Kirje 14.1.2004

Joulukirje 2003

Kirje 7.10.2003

Kirje 29.7.2003

Kirje 27.5.2003

Kirje 29.3.2003

Kirje 25.1.2003

Kirje 25.11.2002

Kirje 15.10.2002

Kirje 12.8.2002

Kirje 5.4.2002

Kirje 23.1.2002

Joulukirje 2001

Kirje 12.10.2001

Kirje 24.7.2001

Kirje 31.5.2001

Kirje 17.3.2001

Kirje 24.1.2001

Joulukirje 2000

Kirje 1.8.2000

Kirje 1.4.2000

Kirje 26.1.2000

Kirje 24.11.1999

Kirje 1.10.1999


 

 
Tuen yhteystiedot:

Taloudellisen tuen työllemme voi kanavoida Akaan, Pyynikin, Langinkosken, Anjalankosken, Hirvensalmen ja Hausjärven seurakuntien kautta tai Hämeen, Helsingin, Etelä-Saimaan, Pohjois-Savon tai Kymenlaakson Kansanlähetyspiirien kautta. Jos et asu millään näistä alueista, käytä Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetyksen tiliä. Vierellä piirien yhteys ja tilitiedot.

 

 • Etelä-Saimaan Ev.lut. Kansanlähetys:
  EKOP 562009-440065
  Raatimiehenk. 13,
  53100 Lappeenranta
  puh. 05-453 0225,
  esaimaa@wwnet.f
  i

 • Hämeen Ev.lut.Kansanlähetys:
  TSOP 573008-245702
  Hämeenpuisto 41,
  33200 Tampere,
  puh. 03-212 0778,
  hameenkl@sekl.fi

 • Helsingin Ev.lut. Kansanlähetys:
  Sampo 800010-1558247
  Kaisaniemenk. 13 A 4,
  00100 Helsinki,
  puh. 09-877 0060,
  helsinginkl@sekl.fi

 

 • Kymenlaakson Ev.lut. Kansanlähetys:
  OP 575001-249888
  Torvitie 3,
  45130 Kouvola,
  puh. 05-311 7193,
  kymenlaaksonkl@sekl.fi

 • Pohjois-Savon Ev.lut. Kansanlähetys:
  Nordea 107830-201938
  Museokatu 24,
  70100 Kuopio
  puh. 017-262 2082
  p-savonkl@sekl.fi